//super awesome !
sweet owner

touch gambar kalau nak tngk ttg saya , older post di bawah credits !



Diaries Owner Linkies Stuff

assalamualaikum ! half cina * half pakistan * half mamak * instagram : Jannatulhusna * Single * love KwangSoo * RunningMan


Dear


Tak perlu cemburu melihat orang lain bahagia. Suatu hari nanti, kita pula yang merasa kebahagiaan itu. Allah itu Maha Adil


History!

Credits!

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Your Name
Others:   



selamat tinggal sayang.

assalamualaikum, still ingt lelaki yg dh mncuri hati husna selepas 3 tahun ? at last, husna masih kehilngan org yg husna syg. nk ngs nk mngamuk nk jadi gila semua ada. ya dia ckp sbb dia nk brubah, brubah jadi org yg lebih baik. ya, masa husna dgq tu husna dh blh agak lps dia brubah dia akan tingglkn aku. sbb i know, benda ni dh prnh jadi dkt diri aku ni. aku dh prnh brubah last2 org yg aku syg tu hilang mcm tu ja syg aku tu. sbb dia pn ckp dia buat solat istikharah dan bila dia bgn esok pagi tu hilang rsa syg dia semua. kau tahu tk perasaan aku time tu mcm mna ? down sngt2 down. and time tu pn aku call tknk angkt. smpai sruh kawan dia tlg. last2 dia mngaku yg syg dia dkt aku hilang. manusia lain tktau mcm mna aku rsa at that moment. rsa gagal. gagal nk pertahankn apa hak aku.  act, dh dkt 2 mnggu rsanya kami putus. but now baru aku kekuatan utk luahkn utk ceritakan.

org pernah tnya aku, apa yg aku suka sngt dkt mizan ni ? pada mula2 dia nk knl aku mmg skit pn perasaan tu tkdk. aku siap sbqnya tknk layan sbb eee dh la tk hndsme, ingt aku nk ka ? but at the end, dia makin dekat, makin buat aku rimas. last2 one night, aku buat solat istikharah, malam tu on call, aku smpai ngs2 ckp aku tkdk perasaan dkt dia, aku minta maaf sngt2, aku tknk dia trus dtg dkt aku even aku tkdk perasaan dkt dia. aku tknk dia anggp aku ni mainkn perasaan dia. last2 lps lama mcm tu, aku mula rindu, aku mula trtnggu2 whtsapp dia. aku mula marah bila dia asyk nk tdoq awal. sbb aku nk sembang dgn dia. nk ckp semua. but at the end, dia tdoq , haha


time ni aku gerak dia bgn subuh. sejak aku mula jatuh cinta dkt dia. every morning aku akan call bgn smbhyg subuh. smpai one day dia hntaq whtsapp dia suka cara aku. hari2 kejut dia bgn subuh, but makin lama makin susah dia nk angkt call. sbb dia dh mula tdoq mati, hahaha. mngamuk jugak la klau nk gerak dia bgn, dkt sejam call baru angkt kadang2 tggu la brjam2 but aku sentiasa sabaq ja. call ja janji dia bgn solat. 

masa ni mizan dtg penang, bawa prgi mkn nasi lemak fav i. tupn tk hbs sbb pedas. haha

1st night movie dgn mak skli :) 

time mizan nk balik KL. serious sedih.



aku manusia yg sentiasa tunggu hg, even hg stdy tngh malam ka, smpai la hg ckp hg nk brubah, hg ckp klau blh contact 1 minggu 1 kali, but aku just ikut ja even aku tau aku tk mampu. but aku just ikut sbb tu apa yg hg nak kan. dan aku snggup ja tnggu hg mizan :) time org ckp, "serious ka hg nk kawin dgn dia? nnti ank2 hg tk comel wey" aku pekakkn telinga ja, bagi aku, aku brcinta dgn hg, aku pilih hg bukan sbb rupa hg tp sbb sapa hg yg sbqnya yg buat aku jatuh cinta. then masih ada mulut2 yg cuba hangatkn lagi hati aku dok ckp " hg ni jgn serious sngt dgn dia, bnyk cerita aku dk dgq pasal dia" aku lg skli kuatkn hati dan yakin dgn diri sndri, aku knl hg, aku tau hg mcm mna, aku knl hati hg, hg baik. hg tkkn buat benda jahat dkt aku. aku brcinta dgn hg bukannya brcinta dgn org lain utk dgq mulut org lain. aku prcya dgn apa yg aku nmpk, dgn apa yg aku knl hg, cukup bagi aku, hg mampu jadi yg trbaik utk aku. :) hg tktau betapa sygnya aku dkt hg. aku serious dgn hubungan kita. smpai aku ckp dkt mak aku yg aku mmg nnti nk menikah dgn hg. hg pn ckp dkt mak aku yg hg serious dgn aku yg hg nk jadikan aku isteri hg. but at the end. tu semua rancangan hg time hg syg aku, bila dh hilang syg tu, hg mula block whtsapp, block insta aku semua. ya aku tau, mgkin salah aku tk jadi yg trbaik utk hg. aku just nk bgtau benda yg tk sempat aku nk bgtau hg, aku mula syg fmly hg. everyday aku kira hari bila mak ayh hg nk balik dari haji. aku cuba rapatkn diri aku dgn kakak2 hg. aku cuba tk malu bila dgn anak2 buah hg. bila depa pnggil aku "mak cu" aku ckp aku tknk, tp sbqnya aku hppy, hppy sbb depa blh terima aku. hg tktau betapa bahagianya aku sejak kenal hg, tp hg, hg rugi sbb dh buang aku dari hidup hg. hg tktau betapa tk sabaqnya aku nk jumpa parents hg. but at the end, semuanya hncoq. hg tktau betapa tk sabaqnya aku nk jadi sebahgian drpd keluarga hg. gmbq2 kita wlpun aku dh tk letak dlm dompet dh tk ltk dekat meja stdy aku. aku masih simpan brsama aku. aku sblm tdoq brharap sngt apa yg trjadi ni semua hanyalah mimpi, aku brharap aku bgn tdoq dn semuanya akan ok. hg tau kan apa benda yg paling aku tkt ? aku prnh bgtau hg kan :) but hg dh buat, hg dh buat benda yg paling aku tkt dlm dunia ni. sejak aku knl hg, aku tk putus2 brdoa suapay hg tk brubah hati, yg hg akan ttap syg aku. but at the end, doa aku dh brubah. aku brharap aku hilang rasa sayang rindu semua dkt hg. tapi aku tktau knpa, knpa susah sngt nk hilang. susah sngt bg aku. tp nk buat mcm mna, klau dh tkdk jodoh, tkdk jugak, aku tau hg tkkn baca pn ayt2 aku ni. org tkkn kisah pn, bila dh tkdk, baru org mula cari kita, time tu mnyesal pn dh tk guna :)

mgkin ni last post aku. dh tkdk benda lg aku nk luahkn dkt sni. aku nk kena mula move on. mula tabahkn hati yg semuanya brlaku ada hikmah di sebalik ini semua. selamat tinggal muhammad hamizan arif bin sharuddin :)